Ondernemerskrediet afsluiten

Een ondernemerskrediet afsluiten kan jouw bedrijf een flinke duw in de rug geven! Als je een financiële dip hebt kan een ondernemerslening een goede optie zijn om het bedrijf uit die dip te helpen!

Ondernemerskrediet afsluiten

Als ondernemer heb je het financieel niet altijd even makkelijk. Soms moet je veel geld investeren, terwijl dat pas na lange tijd iets op gaat brengen. Als je dat geld op zo’n moment niet hebt, kan je ervoor kiezen om een lening af te sluiten. Wanneer je er vrij zeker van bent dat je dit geld over een tijdje weer terug hebt verdiend kan een lening een goede optie zijn. Vooral startende ondernemers maken vaak gebruik van zulke kredieten. Zij hebben nog niks verdiend maar moeten veel aanschaffen en investeren. Er zijn op zo’n moment verschillende mogelijkheden om als ondernemer, startend of niet, aan een lening te komen. Hieronder worden een aantal van deze mogelijkheden beschreven, om je een beeld te geven van de opties. Er wordt wel eens gezegd dat een ondernemerskrediet lastig is, maar vaak is er wel een manier om geld te lenen. Bedenk welke manier van lenen jou het meeste aanspreekt, en laat je eventueel adviseren.

Ondernemerskrediet afsluiten bij de bank

Het is mogelijk om een lening af te sluiten bij de bank. Dit gaat niet zo makkelijk meer als vroeger, je moet aan een aantal eisen voldoen, maar het is nog steeds mogelijk. Veel banken bieden speciale kredieten voor ondernemers aan. Als je wil weten of jij voor zo’n krediet in aanmerking komt, kun je het beste gewoon een afspraak maken bij de bank. Vervolgens kun je in dat gesprek vertellen wat jouw plannen zijn, en hoe je de financiën denkt te gaan regelen. Belangrijk hierbij is je ondernemingsplan, dat is vaak een van de belangrijkste beoordelingscriteria van de bank. Er zijn een aantal standaard eisen waaraan zo’n plan moet voldoen, bekijk deze lijst dus van tevoren, dan weet je waar je op moet letten. Bij de bank werken mensen die gespecialiseerd zijn op het gebied van ondernemen en financiën, dus je kunt je daar goed laten adviseren.

Ondernemerskrediet afsluiten via een persoonlijke lening

Je kunt er ook voor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten. Dit kan vanuit allerlei functies. Je kunt een persoonlijke lening aanvragen als je al ondernemer bent, als je startend ondernemer bent, of als je nog in loondienst bent. Als je nog in loondienst ben is dit vaak wel een voordeel. Let erop dat je geen negatieve BKR registratie hebt, dan zal de bank je geen persoonlijke lening gaan geven.

Via de overheid een ondernemerskrediet afsluiten

Ook de overheid bied mogelijkheden. Via de overheid een ondernemerskrediet afsluiten is niet direct mogelijk, maar via fondsen, stichtingen enzovoorts kan je van de overheid wel geld krijgen voor je onderneming. Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van wat voor onderneming dit is, met wat voor doelen enzovoorts. Je zult je dan ook voor alle uitgaven moeten verantwoorden. Maar het kan een goede optie zijn voor een startend bedrijf waar veel mogelijkheden in zitten.