Lenen als zelfstandig ondernemer

Er is veel te zeggen over lenen als zelfstandig ondernemer. Wat is de beste methode van lenen, met welke voorwaarden moet je rekening houden en wat kun je verwachten? Meer informatie vind je in dit artikel.

Lenen als zelfstandig ondernemer

Als zelfstandig ondernemer heb je veel aan je hoofd en moet je met allerlei zaken rekening houden. Op financieel gebied kan dat lastig zijn en is het goed om zaken van te voren uit te zoeken. Informatie inwinnen is niet altijd gemakkelijk, omdat er veel commercieel belang is voor de kredietverstrekkers, waardoor beoordelingen en verwachtingen niet oprecht kunnen zijn. Ook zijn er niet alleen verschillende kredietverstrekkers, maar ook verschillende soorten leningen. Informatie inwinnen is dus van groot belang.

Soorten lening aanbieders bij lenen als zelfstandig ondernemer

Er zijn verschillende lening aanbieders op de markt. Zo zijn er banken, zelfstandige particuliere kredietverstrekkers, de overheid en andere methode van financiering zoals crowdfunding. Als ondernemer is het van belang om de juiste wijze van financiering te vinden voor jouw persoonlijke situatie. Hieronder zetten we de soorten leningen die je bij deze aanbieders kunt afsluiten op een rij en bespreken we de voor- en nadelen van de verschillende methoden van financiering.

Microfinanciering voor lenen als zelfstandig ondernemer

De overheid heeft er baat bij het ondernemersklimaat in ons land gunstig te houden, wat ze bereiken door leningen te verstrekken met gunstige voorwaarden. Het afsluiten van een microkrediet als ondernemer is daarom veel gemakkelijker dan het afsluiten van een reguliere lening bij bijvoorbeeld de bank. Om in aanmerking te komen voor een lening bij de overheid is het van belang dat jij een origineel idee hebt waarmee je jezelf onderscheid en dit bovendien vlekkeloos hebt uitgewerkt in een bedrijfsplan. Aangezien de vraag naar deze vorm van kredieten hoog is, is het soms lastig om hiervoor in aanmerking te komen. Het voordeel van deze vorm van krediet is wel dat de voorwaarden soepeler zijn dan bij de bank en dat het in sommige gevallen ook mogelijk is grotere bedragen te lenen.

Met een online lening lenen als zelfstandig ondernemer

Een andere populaire methode van lenen die in opkomst is, is het afsluiten van een online lening. Een online lening sluit je gewoon af bij een online kredietverstrekker op internet. De voorwaarden van deze leningen zijn meestal enorm gunstig en lastige zaken als een zwarte lijst check of papierwerk blijven gewoon achterwege. Het nadeel van deze leningen is dat het over het algemeen enkel om kleine leningen gaat en dat de kosten soms hoger uit kunnen vallen dan verwacht. Om die reden is het zeer belangrijk dat de voorwaarden altijd zorgvuldig worden doorgelezen.

Crowdfunding in plaats van lenen als zelfstandig ondernemer

Een optie in sommige gevallen om de bedrijfsfinanciering rond te krijgen is het aanwenden van crowdfunding. Crowdfunding is in feite het vinden van sponsoren om je bedrijfsplan en ideeën te realiseren. In ruil daarvoor verstrek je producten of diensten in de toekomst. Indien het streefbedrag behaalt wordt,, wordt het geld verstrekt en kun je jouw bedrijf starten met deze financiering. Indien alles is opgezet kun je vervolgens de sponsoren hun beloofde producten en diensten bieden. Crowdfunding is een zeer geschikte methode van lenen, omdat je geen restschuld overhoud en omdat je direct meer naamsbekendheid creëert voor je bedrijf. Echter is crowdfunding niet in iedere situatie geschikt of succesvol.

Lenen als zelfstandiger ondernemer is dus op verschillende manieren te realiseren. Hoeveel jij wilt lenen, waarvoor en wat de omstandigheden zijn bepalen de mogelijkheden. De kans is in ieder geval groot dat ook jij snel over geld kunt beschikken met de methode van financiering naar keuze.