Tips voor ondernemerskrediet: succes gegarandeerd! | Ondernemerskredieten.COM

De zoektocht naar extra krediet: wie kent het als ondernemer niet, vooral nu. Een van de manieren om aan meer krediet te komen is om langs te gaan bij investeerders. Het is net zoals bij solliciteren: je krijgt maar 1x de kans om een goede indruk achter te laten. Met name in de huidige economie zijn investeerders super kritisch. Doe dus je voordeel met de volgende tips om financiering te krijgen van investeerders:

Ondernemerskrediet tip 1: Hou het kort maar krachtig

Investeerders zitten niet te wachten op een slaapverwekkende presentatie of business plan van een uur. Tijd is schaars, focus je dus op de belangrijkste zaken. Hou het aantal slide beperkt tot 10. De volgende zaken moet je minimaal in je betoog verwoorden:

–          Wie zijn jullie

–          Hoe gaat geld verdiend worden

–          Wat is het unieke aan idee

–          Hoe groot is de markt

–          Prognose van de omzet

–          Hoe denk je het te financieren

–          Wat is de financieringsbehoefte

Ondernemerskrediet tip 2: Ook de buitenkant is belangrijk

Veel ondernemers denken: het gaat om het idee, de presentatie is minder belangrijk. Dat klopt niet. Ja de inhoud is waar het om draait, maar als de buitenkant niet aantrekkelijk is (lees: je presenteert slecht of het plan is 100 pagina’s vol) dan komt je boodschap niet goed over.

Wat helpt is als je je presentatie of plan laat lezen door iemand anders die er niks vanaf weet. Iemand met een frisse blik kan soms zeer nuttige frisse feedback geven.

Ondernemerskrediet tip 3: Denk verder dan je neus lang is

Verplaats je in de schoenen van de investeerder. Hij riskeert dat hij zijn geld niet terugkrijgt. Stel dat het jouw eigen geld is en iemand vraagt jou te investeren in iets waar je niet veel vanaf weet. Kortom, wees kritisch op je eigen idee en zorg dat je de antwoorden weet op alle moeilijke vragen. De volgende zaken moet je van te voren voorbereiden:

–          Je belangrijkste concurrentie

–          De grootste risico’s en bedreigingen (en ook wat de oplossing is!)

–          Kan iedereen het idee kopiëren?

Ondernemerskrediet tip 4: Arrogantie leidt tot falen

Als je veel zelfvertrouwen hebt in je idee dan is dat goed. Als je te arrogant overkomt, dan heb je een probleem. Een investeerder is ook iemand met een ego, dus er moet ook een gun factor zijn. Daarnaast wil een investeerder wel weten dat je ook aan zijn belangen denkt. Als je te arrogant bent dan komt dat niet echt coöperatief over. Je hoeft natuurlijk ook niet heel onzeker of bescheiden over te komen. Anders denkt een investeerder weer; hoeveel vertrouwen heeft hij/zij dat het een succes wordt?

Conclusie:

Verhoog de kans om financiering te regelen voor je bedrijf met deze tips. Leer van de fouten van anderen en regel ondernemerskrediet om van je bedrijf een succes te maken. De belangrijkste conclusie is dat het niet alleen een kwestie is van de inhoud maar dat de buitenkant belangrijk is.