Ondernemerskredieten op maat voor iedereen

Wil je een ondernemerskrediet aanvragen? Dan heb je meerdere manieren om hieraan te komen. Of je nou starter bent of je hebt al jarenlang een bedrijf(je), er is genoeg geld beschikbaar om je verder te helpen.

Ondernemerskrediet aanvragen: persoonlijke lening

Eigenlijk kun je vanuit elke positie een lening aanvragen. Namelijk door middel van een persoonlijke lening. Dit kan vanuit loondienst, wanneer u parttime ondernemer bent, ervaren MKB ondernemer of een starter, alles kan. Wanneer je begint terwijl je nog een baan hebt bij een werkgever, dan kan dit voordelen hebben. Met je arbeidscontract en ervan uitgaande dat je geen BKR registraties hebt is het niet moeilijk om een persoonlijke lening af te sluiten.

Hierbij een voorbeeld.

Stel je bent 30 jaar. Je hebt een bruto maandsalaris van 3000 euro. Je hebt een koophuis en bent per maand na rente aftrek rond de 700 euro netto kwijt. Daarnaast heb je geen lopende leningen of schulden.

Hoeveel kun je lenen?

Op deze manier kun je rond de 25.000 euro lenen bij de gemiddelde bank in Nederland. Bij een persoonlijke lening hoef je geen verantwoording af te leggen waarvoor je het bedrag gaat gebruiken.

Ondernemerskrediet aanvragen: lening bij de bank

Het is wel moeilijker dan voorheen om een lening bij de bank te krijgen, maar niet onmogelijk. Je kunt naar de bank toe gaan en vertellen wat je plannen zijn. Zij zullen je dan allerlei vragen stellen betreffende je vooruitzichten, alsmede je verleden. Je moet kunnen aantonen met cijfers wat je van plan bent. Daarnaast kom je met een wat moeizamer verleden en een BKR registratie vaak niet aan een lening.

Ondernemerskrediet aanvragen: bij de overheid

Ook via de overheid is het mogelijk om aan geld te komen. Je kunt hierbij denken aan bedragen in de vorm van subsidies. Om hier meer over te weten te komen, wil ik je verwijzen naar de andere artikelen op deze site.