Ondernemerskrediet voor de starter | Ondernemerskredieten.COM

Starters opgelet: je kunt aan meer krediet komen dan je denkt! Een ondernemerskrediet voor starters is echt wel mogelijk!

Ondernemerskrediet via het UWV

Starterskrediet tot 30.000 voor iedereen die in de WW zit door een ontslag. Je ontvang een uitkering en daarmee tijd en ruimte om je onderneming op te bouwen. Aflossing en rente zijn minder strikt dan bij een bancaire lening. De overheid is coulant als je ondernemerschap achteraf mislukt, dan betaal je namelijk niks terug.

Kortom, dit is een veilige lening.

 

Ondernemerskrediet dankzij de overheid

5 verschillende kredietvormen worden aangeboden door de rijksoverheid.

  • Microkredieten (rond de 30.000 euro)
  • Groeifaciliteit
  • Borgstellingregeling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB)
  • Garantie Ondernemingsfinanciering (GO)

Een krediet van de overheid is vaak goedkoper dan lenen in de private markt. Daarnaast wordt je niet direct afgewezen als je een negatieve BKR registratie hebt. Dat is bij banken vaak wel het geval.

 

Ondernemerskrediet dankzij investeerders

Ben je een ondernemer met een idee wat als innovatief kan worden gezien, dan kun je overwegen om bij externe investeerders te shoppen voor geld.

Globaal gezien heb je 2 typen investeerders. De informal investors (de informele) en de professionele investeerders (private equity, venture capital).

De eerste groep bestaat uit mensen die het vaak een passie vinden om nieuwe ondernemers te coachen met geld en kennis.

De tweede groep zijn organisaties die miljoenen in kas hebben en bedrijven zoeken om in te investeren.

De meeste investeerders focussen op een bepaalde sector. Zo heb je investeerders die zich richten op ICT ondernemers, maar ook investeerders die zich richten op farmaceutische of meer industriële bedrijven.

 

Ondernemerskrediet dankzij crowdsourcing en crowdfunding

Je kunt via internet ook geld aantrekken. Crowdsourcing houdt in dat je je aandelen verkoopt via internet. Je hoeft niet beursgenoteerd te zijn. Bij Crowdfunding zet je een lening uit via internet. Je geeft de looptijd aan, de reden van de lening en welke rente percentage jij de uitleners biedt.

 

Conclusie: ondernemerskrediet is goed mogelijk

De strekking van dit artikel is dat ook in deze economische tijden er meer potentiele ‘potjes’ met geld tot je beschikking hebt dan je misschien dacht. De overheid doet actief haar best om ondernemerschap te supporten. Daarnaast is er altijd geld voor een goed plan bij investeerders. Dankzij de laatste ontwikkelingen op ICT gebied kun je nu ook via internet geldschieters zoeken die je aandelen kunt aanbieden of simpelweg een rendement op een lening.