Ondernemen met een bureau krediet registratie

Wanneer u een lening heeft lopen dan staat dit geregistreerd bij het BKR. Hier heeft men een overzicht van iedereen die een lening of betaling heeft uitstaan wat nog afbetaald moet worden. Dit kan variëren tussen kleine en grote bedragen. Afgelopen week was in het nieuws dat in Nederland niet eerder zoveel mensen BKR geregistreerd hebben gestaan. Wanneer u een lopende lening heeft, doordat u bijvoorbeeld een faillissement in het verleden heeft gehad, dan is het moeilijker om een nieuwe lening af te sluiten wanneer u deze nodig heeft voor uw bedrijf.

Wat doet het BKR?

Het BKR registreert meerdere gegevens. Dit om consumenten te bewaken tegen overkreditering en instellingen te beschermen tegen consumenten die niet in staat zijn hun aankoop te betalen. Gegevens over de lening worden tot vijf jaar na afloop van de lening bewaard. Er zijn uitzonderingen. Een hypotheek wordt bijvoorbeeld niet geregistreerd omdat dit een langlopende lening is, mede als een studielening bij de IB-groep (DUO). Wanneer echter niet aan het af te betalen bedrag wordt voldaan, zal dit wel worden geregistreerd.

Een lening met BKR.

Toch is het mogelijk om een lening af te sluiten voor uw bedrijf wanneer u al geregistreerd bent bij het BKR. Dit door middel van een starterskrediet bij de overheid. U kunt bijvoorbeeld vanuit de WW en met een registratie via het UWV een krediet aanvragen. Deze geeft u dan een lening en daarnaast helpt het UWV u ook tijdens het ondernemen om de kans van slagen te vergroten. Een andere mogelijkheid is uw bedrijf te financieren door investeerders te vinden. U kunt deze op verschillende manieren werven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan crowdfunding of aan aandelen uitgeven. Mocht u willen dan kunt u ook een lening afsluiten via het internet waarbij niet gekeken wordt naar een BKR registratie. Vaak is dan wel een voorwaarde dat u nog in loondienst bent. Dus een uitkomst voor een parttime ondernemer.